Telefoon: 0346-261135

Epoxeren

In de jaren ’70 is het begrip ‘’poedercoaten’’ geïntroduceerd. De eerste coatings ontstonden uit epoxy hars, vandaar dat we spreken over epoxeren. Feitelijk gebeurt er hetzelfde: het aanbrengen van kleur en een beschermlaag op metaalproducten.

Epoxeren wordt gebruikt voor het coaten van producten van staal, aluminium en koper. Het spuiten van de poedercoating is een elektrostatisch proces. Alle onderdelen worden positief geladen. De poedercoating is negatief geladen, waardoor het poeder naar de producten toe wordt getrokken. Door de producten te verhitten vloeit de poedercoating uit naar een egale beschermlaag.

Neem contact op

Epoxy en epoxy polyester epoxeren

We onderscheiden diverse coatings: epoxy en epoxy polyester. Een epoxy poedercoating is geschikt voor gebruik binnen. Meestal dient de epoxy poedercoating als primer. Een tweede laag zorgt ervoor dat het product niet verkleurd en glans verliest.

Epoxy polyester poedercoatings zijn enkel binnen te gebruiken. Epoxy polyester coatings worden gebruikt voor de interieurbouw (legborden, schappen, achterwanden). Aan de epoxy basis is polyesterhars toegevoegd. Hierdoor krijgt de poedercoating de goede eigenschappen van de polyester, zo is een epoxy polyester coating iets beter bestand tegen UV licht.

De poedercoating is verkrijgbaar in een legio aan kleuren. Zowel standaard RAL-kleuren als eigen productiekleuren zijn mogelijk.

Neem contact op voor meer informatie

Voorbehandeling

Voorafgaande het epoxeren krijgen de producten een voorbehandeling. Het verschilt per artikel hoe deze behandeling eruit ziet. Bij veel roest is het noodzakelijk om eerst te stralen. Tijdens de straalbehandeling wordt het product met gritkorrels bewerkt. Hierdoor is de oppervlakte schoon en hecht de coating beter aan het materiaal. Standaard worden alle producten ontvet. DE GREEF coatings verzorgt ook schooperen en thermisch verzinken.

De voorbehandeling is essentieel om de poedercoating te laten hechten en corrosiewering te garanderen. Corrosie tast metalen aan, het is een elektrochemische reactie naar aanleiding van beschadiging van het metaal. Door de corrosie verliest het materiaal zijn sterkte waardoor producten hun veiligheid verliezen.

Maatwerk epoxeren

Bij DE GREEF coatings denken wij graag met je mee. Of je nu een order van 10.000 schappen of een order van een paar machine onderdelen hebt, je partner in epoxeren is DE GREEF coatings.

Wil je meer informatie over epoxeren of één van onze andere diensten? Wij geven je graag geheel vrijblijvend advies.

Neem contact op

epoxeren     Epoxeren de greef coatings

Wij geven het leven kleur!

DE GREEF coatings is ruim 55 jaar een betrouwbaar adres voor poedercoaten en natlak