Telefoon: 0346-261135

Poedercoaten

Het poedercoaten van metalen

Poedercoaten, oftewel het spuiten, van metalen producten zoals displays, staanders, profielen, (auto)veren, liften of velgen. DE GREEF coatings zoekt met de klant graag naar de beste oplossing om het product te beschermen en verfraaien.

Bij DE GREEF vindt het toepassen van de coatings plaats op de volautomatische poedercoatlijnen. Producten van staal, aluminium en koper met een maximale afmeting van 3 bij 1.50 bij 0.95 meter kunnen daar behandeld worden met poedercoating.

Contact opnemen

Poedercoatproces

Poedercoaten is een elektrostatisch proces. Het negatief geladen poeder wordt met een poederpistool aangebracht op het positief geaarde product. Hierdoor blijft het poeder als het ware aan het product kleven. Door daarna de staander, velg, profiel, lift of ander product te verhitten in een oven (moffelen) vloeit het uit en kan het uitharden. Poedercoating zorgt op die manier voor een sterke beschermlaag.

Voordelen van poedercoaten:

  • Het zorgt voor een hardere beschermlaag dan conventionele verf
  • Het is duurzaam en milieuvriendelijker, omdat resten hergebruikt worden en poedercoaten minder gevaarlijk afval oplevert
  • Veel kleuren en effecten mogelijk (van RAL tot op maat gemaakte kleuren)

Kleuren

Poedercoating is mogelijk in:

  • standaard RAL-kleuren
  • productie (eigen) speciale kleuren mogelijk
  • diverse effecten: mat, glanzend, fijnstructuur, sinaasappelstructuur, hamerslag, metallic
  • onder andere epoxy polyester en polyester (polyester is geschikt voor buiten en epoxy polyester voor binnen)

Neem contact met ons op!

Voorbehandeling 

Alles begint met een goede voorbehandeling. DE GREEF coatings behandelt de producten standaard met alkalische ontvetting en ijzerfosfateren. Daarnaast verzorgt DE GREEF coatings ook stralen, schooperen en (thermisch) verzinken.

Voorbehandeling is noodzakelijk om een betere hechting en corrosiewering te garanderen. DE GREEF coatings adviseert de klant graag vrijblijvend over de beste oplossing.

Maatwerk: kleine series en natlak

Grote series zoals profielen, schappen / legborden, veren of staanders behandelt DE GREEF coatings op de volautomatische poedercoatlijnen. Maar ook voor kleinere series of enkele stuks, bijvoorbeeld onderdelen voor brommer / motor, velgen, trappen, hekwerken is DE GREEF coatings een betrouwbare partner.

Naast de poedercoatlijnen beschikt DE GREEF coatings over een handafdeling waar zowel poedercoating als natlak wordt gespoten. Daar kunnen producten tot een maximum van 6 bij 1.80 bij 1.80 meter behandeld worden. Hierdoor kan DE GREEF coatings snel inspringen op elke vraag.

Meer informatie over poedercoaten? Of een vraag over natlak? Vrijblijvend advies? Neemt u dan gerust contact met ons op of vraag een offerte aan!

Kom in contact!

gele coating blauw poedercoaten

Wij geven het leven kleur!

DE GREEF coatings is al 55 jaar een betrouwbaar adres voor poedercoaten en natlak