Telefoon: 0346-261135

Poedercoaten

Het poedercoaten van metalen

Poedercoaten, oftewel het spuiten, van metalen producten zoals displays, staanders, profielen, (auto)veren, liften of velgen. DE GREEF coatings zoekt met de klant altijd naar de beste oplossing om het product te beschermen en verfraaien!

Bij DE GREEF vindt het toepassen van de coatings plaats op de volautomatische poedercoatlijn. Producten van staal, aluminium en koper met een maximale afmeting van 3 bij 1.50 bij 0.95 meter worden daar behandeld met poedercoating. Neem daarom een kijkje bij ons op kantoor en in de werkplaats via de video hieronder. Wil je liever zelf een keer langs komen? Neem dan contact met ons op!

Contact opnemen

Poedercoatproces

Poedercoaten is een elektrostatisch proces. Het negatief geladen poeder word met een poederpistool aangebracht op het positief geaarde product. Hierdoor blijft het poeder als het ware aan het product kleven. Door daarna de staander, velg, profiel, lift of een ander metaalproduct te verhitten in een oven (moffelen) vloeit het uit en kan het uitharden. Poedercoating zorgt op die manier voor een krachtige beschermlaag.

De voordelen van poedercoaten:

  • Het zorgt voor een sterkere beschermlaag dan conventionele verf
  • Het is duurzaam en milieuvriendelijker, zo worden resten hergebruikt en levert het poeder minder gevaarlijk afval op
  • Daarbij is er een breed scala aan kleuren en effecten mogelijk (van RAL tot op maat gemaakte kleuren)

Kleuren

Poedercoating is mogelijk in de volgende type kleuren:

  • Standaard RAL-kleuren
  • Productie van (eigen) op maat gemaakte kleuren
  • Diverse effecten zoals: mat, glanzend, fijnstructuur, sinaasappelstructuur, hamerslag, metallic
  • Keuze tussen epoxy polyester en polyester (polyester is geschikt voor buiten en epoxy polyester voor binnen)

Neem contact met ons op!

Voorbehandeling 

Alles begint met een goede voorbehandeling. Daarom behandelt DE GREEF coatings de producten standaard met alkalische ontvetting en ijzerfosfateren. Daarnaast verzorgt DE GREEF coatings ook stralen, schooperen en (thermisch) verzinken.

De voorbehandeling is noodzakelijk om een betere hechting en corrosiewering te garanderen. DE GREEF coatings adviseert je altijd vrijblijvend over de beste oplossing in uw situatie.

Maatwerk: kleine series en natlak

Grote series zoals profielen, schappen / legborden, veren of staanders behandelt DE GREEF coatings op de volautomatische poedercoatlijn. Maar ook kleinere series of enkele stuks zijn welkom, bijvoorbeeld onderdelen voor brommer / motor, velgen, trappen en hekwerken.

Naast de poedercoatlijnen beschikt DE GREEF coatings over een handafdeling waar zowel poedercoating als natlak wordt gespoten. Daar worden producten met een afmeting van 6 bij 1.80 bij 1.80 meter behandeld. Hierdoor kan DE GREEF coatings snel inspringen op elke vraag.

Wil je meer informatie over poedercoaten? Een vraag over natlak? Of vrijblijvend advies? Neem dan gerust contact met ons op of vraag een offerte aan!

Kom in contact!

Wij geven het leven kleur!

DE GREEF coatings is ruim 55 jaar een betrouwbaar adres voor poedercoaten en natlak