Telefoon: 0346-261135

Poedercoaten kleuren

Poedercoaten kan in veel kleuren. De poedercoatings zijn verkrijgbaar in alle RAL-kleuren en daarnaast vele varianten zoals mat, (hoog)glans, fijnstructuur, hamerslag en metallics.

Een gewenste kleur kiezen voor poedercoaten kan best een uitdaging zijn. Welke kleur is het best passend en wat zijn de voor- en nadelen? Een bepaalde glansgraad van een poedercoat kleur kan de uitstraling van een product veranderen. Poedercoatings in fijnstructuur zijn kras vaster dan de effen poedercoating kleuren.

Al is het nog steeds zo dat de ondergrond/structuur en voorbehandeling van het staal echt bepalen wat het uiteindelijke effect is; oftewel de slag- en slijtvastheid, kleur en ook levensduur.

Poedercoaten in actie

RAL-kleuren
Sinds de jaren tachtig zijn wij gespecialiseerd in poedercoaten in alle RAL-kleuren. Wij poedercoaten natuurlijk de primaire kleuren zoals rood, geel en blauw. Maar ook de meest gangbare industriële kleuren als zwart, grijs en wit.

Vooral RAL 9005 (zwart) is en blijft een populaire kleur. Maar dan tegenwoordig wel vaak in de fijnstructuur uitvoering. En werd er vroeger veel gekozen voor poedercoaten in de kleur wit RAL 9010, tegenwoordig wordt er vaker voor RAL 9016 (een tint witter) gekozen.

Glansgraden
Veel klanten spelen daarnaast met de effecten van glans (mat, zijdeglans en hoogglans). Populair zijn de mat (30 procent glans) en zijdeglans (70 procent glans).

Een speciale collectie in de poedercoat kleuren is de Anodic-collectie; matte kleuren gebaseerd op het anodiseer-effect. Deze kleuren zijn bij ons in te zien in één van de kleurstalenboeken van leverancier EUROLACKE.

ColourWall
Meer kleuren en effecten zien? Wij hebben een COLOURWALL hangen van onze vaste poedercoatleverancier EUROLACKE. Daarop zijn 500 kleurstalen te zien. Van felroze tot strak zwart en alles daartussenin, we hebben een kleur die bij jouw smaak past. Of je nu een neutrale kleur wilt voor een professionele uitstraling of juist een opvallende kleur zoekt om op te vallen, wij hebben het allemaal.

De meeste van de te poedercoaten kleuren hebben wij zelf op voorraad. Daarnaast kunnen wij terugvallen op diverse betrouwbare leveranciers in de nabije omgeving. 

Met onze uitgebreide kleurenkeuze en ervaring in de branche, kunnen we je helpen om het beste resultaat te behalen. Neem contact met ons op om meer te weten te komen over onze poedercoating services.

Wij geven het leven kleur!

DE GREEF coatings is ruim 55 jaar een betrouwbaar adres voor poedercoaten en natlak