Telefoon: 0346-261135

Coating

Producten voorzien van een goede coating kan op verschillende manieren. Bij DE GREEF coatings hebben we veel ervaring met producten voorzien van een krachtige coating. Dit gebeurt door middel van stralen, natlak en poedercoaten. Voornamelijk het poedercoaten (ook wel ‘epoxeren’ genoemd) is een veel toegepaste techniek in de wereld van coatings. Bekijk daarom onze bedrijfsfilm over het poedercoaten hieronder om te zien wat dit precies is!

Neem contact met ons op!

Het succes van een goede voorbehandeling

Het succes van een krachtige coating zit in een zorgvuldige voorbehandeling. Omdat er diverse soorten metaalproducten zijn die voorzien kunnen worden van een coating, zijn er diverse mogelijkheden. Wij behandelen de producten voornamelijk met alkalische ontvetting en ijzerfosfateren. Daarnaast behoren stralen, schooperen of thermisch verzinken tot de mogelijkheden.

De voorbehandeling is noodzakelijk om een krachtige hechting te krijgen. Deze hechting is essentieel voor onder andere corrosiewering en het uiterlijk van de coating. Wij adviseren je graag in de beste oplossing voor je producten.

Contact opnemen

De coating aanbrengen

Als de voorbehandeling is afgerond, kan het echte werk beginnen. Het poedercoaten is een elektrostatisch proces waarin het negatief geladen poeder met een poederpistool wordt aangebracht op het positief geaarde product. Hierdoor krijgen we een magneetwerking die ervoor zorgt dat de poeder als het ware aan het product blijft plakken.

Door het product daarna te verhitten in een oven, in het vak ‘moffelen’ genoemd, vloeit het poeder uit waarna het kan uitharden. Het resultaat hiervan is een sterke en kwalitatieve beschermlaag. Deze beschermlaag zal uiteindelijk duurzamer en harder zijn dan conventionele verf.

Meer informatie

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van poedercoaten, natlakken of een goede voorbehandeling? Bij DE GREEF coatings kunnen wij je compleet ontzorgen als het aankomt op het aanbrengen van een professionele coating. Bel of mail daarom gerust voor antwoord op al je vragen!

Kom in contact!

oranje poedercoat rode coating

Wij geven het leven kleur!

DE GREEF coatings is ruim 55 jaar een betrouwbaar adres voor poedercoaten en natlak