Telefoon: 0346-261135

Gijtenbeek

Paul Rubingh: ‘Ik denk in oplossingen, niet in problemen’

Kleurrijk ondernemer Paul Rubingh, directeur van Gijtenbeek BV over wilskracht en kwaliteit.

Bij een bedrijf gespecialiseerd in bewegwijzering en gevelreclame verwacht je in deze corona-tijd een oerwoud aan stickers op de vloer en waarschuwingsborden. Maar niks van dat alles. In de productieruimtes van het Utrechtse bedrijf Gijtenbeek heerst een serene rust. Iets te sereen als het aan directeur Paul Rubingh ligt. Het werk ligt grotendeels stil, maar zoals voor zoveel directeuren is er altijd genoeg te doen.

Avontuur

En als het er niet is, dan bedenkt Rubingh het zelf wel. Niet bij de pakken neer gaan zitten, maar creatief omgaan met de situatie. Dat is wat hem typeert als ondernemer en mens. Zo begon hij ook ooit zijn avontuur bij Gijtenbeek in 2005.

Daarvoor reisde hij als bedrijfskundig ingenieur in de milieu- en energiesector de hele wereld rond, leefde jaren in het buitenland, maar belandde uiteindelijk bij het familiebedrijf Gijtenbeek. ,,Bij mij liep het zakelijk toen niet goed en ook bij Gijtenbeek niet. Via de aandeelhouders ben ik benaderd om als interim-manager bij Gijtenbeek te komen. Het was voor mij een mooie tijd voor een nieuwe uitdaging.” Hij gaf het bedrijf meer structuur en werd uiteindelijk directeur. ,,Mijn vorige leven met al die reizen lijkt geweldig, maar ik was altijd op pad of ik stond klaar om op pad te gaan. De opdrachten die ik toen afsloot waren enorm, maar daar zat ook maanden aan voorwerk aan vast. Bij Gijtenbeek geeft het voldoening om elke week weer meerdere projecten op te pakken en af te ronden.”

Kwaliteit

Die projecten zijn in de gevelreclame, belettering en bewegwijzering. Op straat en hotels, maar ook bijvoorbeeld in ziekenhuizen en tuincentra. Daarbij staan twee principes bovenaan voor Rubingh: kwaliteit en denken in oplossingen. ,,Bij klanten die vragen ‘heb je even een prijsje voor me’ heb ik altijd het idee dat ze mij niet op kwaliteit beoordelen. Dat is jammer, want ik lever een hoge kwaliteit. Bij lichtreclame wordt eigenlijk nooit gevraagd naar de kwaliteit van de led’s en dat is jammer. Jezelf onderscheiden op kwaliteit lijkt steeds moeilijker te worden.”

Hij werkt daarom ook graag samen met vaste, betrouwbare, leveranciers. ,,Je kunt de kwaliteit het beste beoordelen als iets fout gaat en hoe een leverancier daarmee omgaat. Word je dan ook nog geholpen? Ik verwacht dat van ons bedrijf, maar ook van anderen.”

Deuren

Daarmee legt hij de lat hoog, beseft hij ook. Bij Gijtenbeek is het werk niet alleen het maken van de reclame-uitingen maar juist ook in het meedenken voor de klant en een passend ontwerp maken. ,,Jammer genoeg zit ik nog te vaak in het productieproces, in de ratrace van offertes maken en administratie doen, terwijl ik graag creatief bezig ben. Door halverwege de dag een wandeling te maken of thuis hard te lopen op het strand kom ik daar even uit. Ik kan niks tekenen, maar ik heb genoeg ideeën in mijn hoofd. Ik denk niet in problemen maar in oplossingen.”

Een goed voorbeeld is de deurkrukreiniger die hij bedacht en die nu gratis geleverd wordt, waarbij het bedrijf 5 euro als donatie vraagt voor het Rode Kruis. Daarnaast heeft Rubingh ook een range van andere desinfectiezuilen bedacht. ,,Toen een paar weken geleden bijna alle opdrachten stopten hadden we ook thuis kunnen gaan zitten, maar dat zit niet in mijn karakter. Ik ga door, ik stop niet. Dit opent ook nieuwe deuren.”

Kijk voor meer informatie op de website van Gijtenbeek.

Gijtenbeek en DE GREEF coatings:

Al ruim 20 jaar  is Gijtenbeek BV klant bij DE GREEF coatings. De opdrachten die het Utrechtse bedrijf uitbesteedt om te poedercoaten en soms ook natlakken zijn nooit standaard: soms lichtbakken, dan weer sierletters of beplating voor gevelreclame. Elke keer een ander formaat, andere kleur of bewerking. Albert de Greef: ,,Als Paul Rubingh voor de deur staat met een vraag of opdracht dan betekent het: snel schakelen, maatwerk bieden en kwaliteit leveren.”

Wij geven het leven kleur!

DE GREEF coatings is ruim 55 jaar een betrouwbaar adres voor poedercoaten en natlak