Telefoon: 0346-261135

Perfotube

Jan Willem van Manen: ‘Je moet blijven verrassen, ook in de crisis’

Kleurrijk ondernemer Jan Willem van Manen, directeur van Perfotube, over betrouwbaarheid en inspireren.

De edelste kunst is om anderen gelukkig te maken. Dat is zijn lijfspreuk. Jan Willem van Manen en zijn collega’s bij Perfotube beheersen dat tot in de puntjes. Geen uitdaging is namelijk te gek voor het bedrijf uit Renswoude. Het begon ooit in 2001 met het aanbieden van geperforeerde buizen en staanders voor de interieurbouw. Daar kwamen accessoires bij en inmiddels biedt Perfotube een compleet pakket van systemen voor retail en horeca maar ook projectinrichting. Perfotube is de schakel tussen interieurbouwers en makers en weet door het betrouwbare en flexibele netwerk de klant goed te bedienen. En niet alleen met standaard winkelsystemen.

Onderscheidend

,,Er komt steeds meer vraag naar maatwerk de laatste jaren. Winkels maar ook horeca willen hun onderscheidend vermogen meer benadrukken in hun interieur. Wij gaan graag mee in de vraag van de klant. Wij kunnen standaard systemen, zoals L-staanders of dragers, aanvullen met speciaal op maat gemaakte houders of schermen. In de gewenste vorm en kleur”, vertelt Van Manen.

Hij is sinds 2002 betrokken bij Perfotube en wat begon met een tweemans bedrijf is nu uitgegroeid tot een bedrijf waar vijftien medewerkers betrokken zijn: van technisch ontwerpers tot planners. Naast de afzetmarkt in Nederland worden ook omringende landen bediend. In al die jaren heeft Perfotube zich weten te omringen met andere dienstverleners die ervoor zorgen dat het bedrijf kan doen waar het voor staat: een betrouwbare partner zijn. ,,Afspraak is afspraak bij ons. Je weet wat je aan ons hebt als je met ons zaken doet. Dat verwachten wij ook van ons netwerk: eerlijkheid en betrouwbaarheid staan bovenaan. Door een betrouwbaar netwerk kunnen wij snel schakelen. Blank perfomateriaal ligt bij ons op voorraad en kan door betrouwbare partners zoals DE GREEF coatings snel van een gewenste kleur worden voorzien.”

Schakelen

De coronacrisis zorgde in eerste instantie voor een behoorlijke terugval in werk, maar inmiddels heeft Perfotube alweer mooie opdrachten in huis. ,,Dat snelle schakelen kwam ons ook nu van pas. Wij hebben diverse hygiënezuilen in productie genomen. Ook zijn afscheidingen van plexiglas verkrijgbaar en speciale tafels voor de horeca.”

Ook de reguliere projecten starten langzaam weer op. ,,Een mooi project afgelopen jaar was De Rondom in Eindhoven; de inrichting van een hogeschool. Daar hebben wij onder andere tafelonderstellen en dividers geleverd. Maar ook doen wij steeds vaker ledverlichting in de retailprojecten”, vertelt Van Manen.

Hij verwacht dan ook nog genoeg mooie projecten in de toekomst. ,,Mensen willen verrast blijven worden in de horeca, het uitgaansleven en in winkels. Ondernemers moeten daar rekening mee houden. Willen ze interessant blijven dan moeten ze mee. Wij bewegen daarin mee en leveren graag mooie producten. Vanuit onze passie zorgen wij ervoor dat hotels, winkels en restaurants plekken blijven die inspireren en prettig zijn om te verblijven. Waarbij bovenaan staat dat wij pas tevreden zijn als de klant tevreden is.”

Kijk voor meer informatie op de website van Perfotube.

Grijze poedercoat

Perfotube en DE GREEF coatings:

Van één bundeltje met staanders naar orders met tafels, verlichting en frames. Perfotube kwam begin 2003 terecht bij DE GREEF coatings en inmiddels is er een prettige samenwerking ontstaan. Daarbij staat vooral vertrouwen bovenaan. ,,Perfotube verwacht van ons dat wij ons aan onze afspraak houden. Stipte levertijden zijn enorm belangrijk voor hun dienstverlening en ook bij ons is betrouwbaarheid één van onze kernwaarden. Verder is Perfotube een bedrijf dat op een prettige manier zaken doet; op deze manier kunnen wij elkaar versterken en dat is zeker in deze onzekere tijden belangrijk”, zegt Albert de Greef, directeur DE GREEF coatings.

Wij geven het leven kleur!

DE GREEF coatings is ruim 55 jaar een betrouwbaar adres voor poedercoaten en natlak